Domenii - Green Business Management

raportare-mediu.ro

Autorizatii, Acorduri, Avize De Mediu

raportare-mediu.ro

Cum este definita autorizatia de mediu?

Autorizaţia de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si/sau parametrii de functionare ai unei activitati existente sau ai unei activitati noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului, obligatoriu la punerea in functiune.

Ce act defineste procedura de reglementare a autorizatiei de mediu?

Procedura de reglementare este stabilita prin OM nr. 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, cu modificarile si completarile ulterioare.

Doriti sa aflati daca activitatea dumneavoastra necesita autorizare de mediu?

 • Click aici pentru a verifica
 • Actele necesare la depunerea solicitarii. Apasa aici !
 • Cum este definit avizul de mediu?

  Avizul de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, care confirma integrarea aspectelor privind protectia mediului in planul sau programul supus adoptarii, conform prevederilor art.2 din OUG nr. 195/2005 privind Protectia Mediului aprobata cu modificari prin Legea nr. 265/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

  Ce act defineste procedura de reglementare a avizului de mediu?

  Procedura de reglementare este stabilita prin HG 1076/2004.

  Cand este necesar avizul?

  Un aviz de mediu este obligatoriu pentru planuri si programe. Se solicita si obtine in cazul planurilor si programelor care pot avea efecte semnificative asupra mediului.

 • Actele necesare la depunerea solicitarii. Apasa aici !
 • Cum este definit acordul de mediu?

  Acordul de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului, prin care sunt stabilite conditiile si, dupa caz, masurile pentru protectia mediului, care trebuie respectate in cazul realizarii unui proiect (conform HG 445/2009).

  Ce act defineste procedura de reglementare a acordului de mediu?

  Procedura de reglementare este stabilita in HG 445/2009 si OM 135/2010. Etapele acestuia fiind prezentate in Ordinul 863/2002.

 • Actele necesare la depunerea solicitarii. Apasa aici !
 • Let's green your business !